Des del balcó de casa

15,00 €

En aquests contes de Pep Quintana hi ha autobiografia, crònica, relat, ficcions minimalistes, petites històries d’Arenys-Sinera, situacions quotidianes que acaben esdevenint narracions fantàstiques, retrats de tradicions i faules la millor moralitat de les quals és el seu bon humor. Són textos amb vocació de lectura universal, aptes per a tots els públics, però, a la vegada, n’hi ha que fan l’ullet al lector local, al “con- naisseur” de la història, els costums i la genealogia d’Arenys.

Com no podria ser d’altra manera, els contes de Pep Quintana reflecteixen la persona i el personatge de qui els ha escrits: un autor al qual li agrada tocar de peus a terra, sentir-se arrelat, diria que d’una forma tel·lúrica, a una geografia i a una història. Però, a la vegada, un autor que sovinteja, amb el cos i l’esperit, paisatges allunyats, cultures poc evolutives, homes i dones amb hàbits quotidians molt apartats dels d’Arenys-Sinera. Quintana, però, no es mou del balcó. Mira, observa, descriu i després ens explica tot el que ha vist amb amenitat i elegància."

Fragment del pròleg d'Agustí Pons.

 

El llibre recull 39 relats de diferent extensió i de temàtiques diverses. Cadascun dels contes l'acompanya una il·lustració  de Jordi Darder.

La il·lustració de la portada és de Lluís Danés.

I el pròleg d'Agustí Pons, escriptor i periodista.

Tota l'obra, des dels texts a les il·lustracions és publicada amb llicència Creative Commons.

 

Pàgines: 96

Dipòsit legal: B 27959-2015

ISBN: 978-84-942772-5-2

Preu: 15 euros