El Montnegre, una història de mil anys

Autor: Joan Portals

Primera edició: setembre de 1998

ISBN: 84-923750-2-7

"In Christi nomine; Raimundus gratia Dei Barchinonensis comes simul com dilecta coniux meva Ermesentis comitissa, vinditores sumus tibi Ennego, que vocant Boni Filius, emptore... vindimus tibi fisco que vocitatur Valdem Oldofredi... iuxta alodem S. Cucufati cenobii que dicunt Valle Gregoria. Afrontat predicto fisco que tibi vindo: a parte orientis in termino de villa que dicunt Olcinellas, et vandit iuxta termino de Vilarzello, et inde pergit per termino de fisco que dicunt Monte Nigro et pertingit usque at ipsa terra qui est super ecclesiam S. Martini sita super Arennios, de meridie iniungit cum fisco de S. Martini iam dicti..."

L'any 998, en un document signat pel comte de Barcelona Ramon Borrell, apareix escrit per primera vegada el nom de Montnegre. Mil anys després, el llibre El Montnegre, una història de mil anys presenta un recorregut per la història del Montnegre i la seva gent, aplegada sempre al voltant de la parroquia de Sant Martí.

Joan Portals i Martí (Barcelona, 1942) és advocat i llicenciar en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Ha publicat diversos treballs de recerca històrica a la col·lecció Monografies del Montseny, i col·labora en estudis i revistes d'àmbit local. Amb el treball El Montseny: primers testimonis escrits va guanyar el premi Mossèn Narcís Saguer d'Història (Vallgorguina, 1991).

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprobar si ets o no humà, per evitar entrades d'spam automàtiques.