Ni l'apuntador

Ni l'apuntador, de Pep Quintana

'Ni l'apuntador', de Pep Quintana i Riera (Arenys de Mar, 1949) és un llibre de contes que traspua sensibilitat, ironia i, fins i tot en algun cas, una innocència gairebé infantil.

Els contes són fragments de realitat passats pel sedàs de l'autor, que aquest cop ens acosta a la mort d'una forma quotidiana i, fins i tot, simpàtica. Llocs, experiències viscudes, persones conegudes de Quintana es converteixen en relats gairebé poètics, pel llenguatge treballat i les expressions pròpies d'un autor que fa molts anys que cultiva el llenguatge i els girs que permet la literatura.

'Ni l'apuntador' és un mosaic de postals de mort, d'esqueles, un obituari, un aparador de relats amb finals premonitoris, sobretot a mesura que s'avança en la lectura i que, de mica en mica, pren ple sentit el títol del recull. Es tracta d'un llibre despullat de qualsevol vestigi de por o temor davant la mort.

El jutge Santiago Vidal li ha escrit el pròleg i diu: " En Pep Quintana té la sort de transmetre pau al lector. No és una tasca fàcil, en un món globalitzat on sembla que els únics valors que val la pena de defensar són la competitivitat, l’èxit i els diners. Tot plegat, supèrbia i cobdícia que per molt que ens hi esforcem mai no ens ompliran del tot. El millor elogi que es pot fer a un escriptor és que la lectura del seu llibre ha fet que ja no siguem la mateixa persona que érem abans de llegir-lo, i que el canvi ens ha fet una mica més humans".

'Ni l'apuntador' és el primer títol de la col·lecció 'Sopa de pedres' amb la que es reactiva l'editorial Els llibres del Setciències. Aquesta col·lecció que aplegarà creacions de petit format -des de poesia a narrativa breu, passant per contes i altres expressions artístiques- amb la voluntat de posar en contacte creadors i lectors de literatura feta a casa nostra.

Primera edició: març de 2014

ISBN: 974-84-95526-21-2

 

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprobar si ets o no humà, per evitar entrades d'spam automàtiques.