Llums i ombres d'Arenys

Llums i ombres d'Arenys és un complet treball fotogràfic sobre Arenys de Mar realitzat per l'arquitecte i fotògraf Massimo Cova. El llibre es complementa amb els textos de Tiona Solé, Oriol Ferran, Josep Badosa, Maria Monini, Carme Soler, Jordi Bilbeny, Teresa Bertran i Pere Planells i inclou un pròleg de Pere Formiguera. Segons diu el mateix Massimo Cova: "La publicació d'aquestes fotografies és per a mi una gran satisfacció i em fa l'honor de participar activament en les celebracions de la important fita històrica del nostre poble que són els 400 anys de la seva fundació".

Massimo Cova mira la vila d'una manera personal, discreta, quasi silenciosa, on llums i ombres suggereixen moments d'alta intensitat contemplativa

"El llibre de fotografies de Massimo Cova que tenim a les mans és l'obra d'un arquitecte italià, arrelat a la vila des de fa vuit anys, i que estima Arenys de Mar com qualsevol arenyenc de naixement" explica a la presentació del llibre, Miquel Rubirola, que va ser alcalde d'Arenys. La seva presentació també remarca "si contempleu amb atenció les fotografies de Massimo Cova constatareu que el retrat del nostre poble és molt intimista, lluny dels estereotips de la fotografia monumental o de grans celebracions. L'autor ofereix imatges carregades d'atmosferes noves, descobreix situacions amagades a la evidència quotidiana i a allò que ha esdevingut l'experiècia comuna del nostre poble. El port i la platja, els carrers i les cases de poble, l'església de Santa Maria, el cementiri de Sinera, l'edifici del Calisay, elements que constitueixen el nostre patrimoni cultural, se'ns mostren amb uns ulls que volen allunyar-se de la catalogació descriptiva i sistemàrtica del patrimoni arenyenc., per endinsar-se en la descodificació d'una petita part de la complexitat que ens envolta".

Format: 28.5 x 28.5 cm. 143 pàgines.

Primera edició: març de 1999

ISBN 84-923750-4-3

 

 

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprobar si ets o no humà, per evitar entrades d'spam automàtiques.